A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єрківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та доплату до мінімального страхового внеску

Дата: 26.02.2018 12:45
Кількість переглядів: 726

Катеринопільський відділ обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області повідомляє, що з 01 січня 2018 року внесені зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» - в частині добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Особа, яка не підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню (у тому числі за період з 1 січня 2004 року по 31 грудня 2010 року) має можливість «придбати»  страховий стаж, склавши договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у органах державної фіскальної служби.

Сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладення договору, помножений на коефіцієнт 2 та не може бути більшою за суму єдиного внеску, обчисленого виходячи з максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої на дату укладення договору.

Довідково:  враховуючи положення п. 5 ст. 1 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та розмір мінімальної заробітної плати, передбачений Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», у 2018 році мінімальний страховий внесок за кожен місяць становитиме 819,06 грн. Для одноразової сплати за попередні періоди згідно договору про добровільну участь необхідно буде сплатити за кожен місяць 1638,12 грн.

Крім того застрахована особа, яка підлягала загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню (за період з 1 січня 2004 року по 31 грудня 2010 року)  та бажає зарахувати неповний місяць роботи до страхового стажу як повний місяць, подає до органів Пенсійного фонду за місцем реєстрації заяву щодо здійснення доплати до мінімального страхового внеску.

Оксана Левчук,  начальник Катеринопільського відділу обслуговування громадян


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь