A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єрківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Переваги легальної зайнятості

Дата: 11.04.2019 08:50
Кількість переглядів: 549

Фото без описуФото без опису

   З метою підвищення обізнаності безробітних щодо переваг легальної зайнятості та застереження від проявів шахрайства при працевлаштуванні в Катеринопільській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості систематично проводяться інформаційні семінари на тему: «Легальна зайнятість». З 14 безробітними, яких запросили на  черговий семінар, що відбувся 8 квітня, обговорили питання щодо легалізації трудових відносин та забезпечення прав застрахованих осіб на ринку праці.

     Провідний фахівець з профорієнтації  Олександр Палубінський підкреслив, що використання найманої праці без оформлення трудових відносин містить у собі багато негативних моментів, які суттєво впливають на майбутнє людини. Так, погоджуючись на нелегальну роботу, найманий працівник власноруч позбавляє себе права на зарахування періоду роботи до страхового стажу, згідно з яким обчислюється пенсія, допомога у разі настання безробіття, а також компенсації в разі тимчасової непрацездатності. Учасники семінару також дізналися про порядок укладання трудового договору, цивільно-правової угоди та  про види шахрайства при працевлаштуванні в Україні.

    Питання легалізації трудових відносин на сьогодні є надзвичайно актуальним, адже існує чимало випадків, коли роботодавці уникають легального використання робочої сили, та не укладають передбачені законодавством трудові договори. Обов’язок служби зайнятості – інформування населення про переваги легальної зайнятості та ризики «тіньової», а кожна людина самостійно повинна вирішувати, що для неї важливіше – жити сьогоденням або ж мати впевненість у завтрашньому дні, отримуючи надійні соціальні гарантії та забезпечуючи собі захищене  майбутнє.

                                                                                              Катеринопільська районна філія Черкаського ОЦЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь