A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єрківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Перші підсумки роботи кар’єрних радників на Катеринопільщині

Дата: 18.07.2019 15:30
Кількість переглядів: 547

Фото без опису

      Інститут кар’єрних радників в Державній службі зайнятості України розпочав свою роботу в поточному році. Півроку – це достатній час, щоб проаналізувати переваги та особливості цієї нової форми роботи. Кар’єрний радник працює з кожним клієнтом окремо. Він бачить перешкоди, які стоять перед клієнтом на ринку праці, в момент працевлаштування, та допомагає подолати їх. Адже в сучасних умовах виникає потреба розширення спектру послуг для клієнтів служби з урахуванням індивідуальних потреб, їх рівня професіоналізму, ступеня трудової мотивації та мобільності.

     У Катеринопільській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості на цей час три фахівці відділу надання соціальних послуг виконують функції кар’єрних радників. Нова форма роботи дає свої результати. Так, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 41 особу зросла кількість працевлаштованих жителів району до отримання статусу безробітного (в 2018 році – 38 працевлаштованих, в 2019 – 79 сіб). За направленням районної філії протягом січня – червня 2019 року загалом працевлаштовано  509 шукачів роботи. Від 10 до 13 осіб збільшилась кількість працевлаштованих в першому півріччі цього року демобілізованих учасників подій на Сході. 118 безробітних прийняли участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру. Громадські роботи - це не тільки тимчасова зайнятість і можливість безробітним додатково заробити гроші, а й підвищення шансів влаштуватися на постійне робоче місце.

    126 безробітних (107 % до відповідного періоду минулого року) підвищили власну конкурентоздатність шляхом проходження безкоштовного професійного навчання. Із них 89 осіб навчалися на курсах цільового призначення, 34 стажувалися безпосередньо на робочих місцях.

     Зменшилась кількість осіб, які перебувають на обліку в районній філії: з 279 громадян (на 01.07.2018) - до 243 громадян (на 01.07.2019). Станом на 01.07.2018 205 безробітних отримували допомогу по безробіттю, в 2019 році – 192 особи.

      Отже, підсумки роботи Катеринопільської районної філії свідчать про те, що робота кар’єрних радників позитивно вплинула на динаміку працевлаштування незайнятих громадян. Але, слід зазначити, що результату можна досягти лише об’єднавши зусилля кар’єрного радника та пошукача роботи. Адже, в кінцевому результаті, все залежить від людини, її прагнень, сподівань, наполегливості та тих зусиль, які вона докладатиме в досягненні визначеної мети. А фахівці служби зайнятості сприятимуть у побудові її успішної кар’єри.

Т.Кондратенко, директор Катеринопільської

 районної філії Черкаського ОЦЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь