Равликова ферма: на Катеринопільщині запрацював елітний агробізнес
В минулому році приватне підприємство «Регіон плюс» розпочало новий вид діяльності – розведення равликів. На равликовій фермі в смт Єрки в даний час підростає маточне поголів’я справжнього Великого середземноморського равлика.
24 липня директор Катеринопільської районної філії Черкаського ОЦЗ Тетяна Кондратенко разом із фахівцями відвідали равликову ферму. Директор підприємства Михайло Морозюк провів екскурсію та познайомив гостей з екзотичними жителями.
М’ясо равлика – це справжній гастрономічний делікатес з ніжною структурою і з вишуканим тонким смаком, складається з високоякісного і легкозасвоюваного білка (що містить незамінну і дуже цінну амінокислоту — холін), води і жирів, - розповідає Михайло Морозюк.
Равлики практично не хворіють та потребують мінімального догляду. У Європі цей бізнес жартома називають «для ледачих», за півроку равлик повністю виростає, набираючи вагу в 30-40 разів, а взимку спить. До того ж равлик не здатний штучно набирати вагу (наприклад, за рахунок інтенсивного годування) – це важлива дієтична особливість.
Равликівництво – новітнє для України, але галузь динамічно розвивається не тільки на внутрішній ринок, а і на експорт.
Керівник підприємства зазначив, що особливість вирощування равликів передбачає, що потреба у додаткових працівниках має з’явитися у вересні – жовтні.
Фахівці служби зайнятості подякували Михайлу Олександровичу за цікаву інформативну зустріч та багаторічну співпрацю.
Р.Малько, заступник директора районної філії