Єрківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Інноваційний спосіб успішного працевлаштування - відеорезюме

Дата: 26.11.2019 15:56
Кількість переглядів: 606

Фото без описуКОНСУЛЬТУЄ ФАХІВЕЦЬ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ

Інноваційний спосіб успішного працевлаштування - відеорезюме

Особливістю сучасного ринку праці є те, що реальних вакансій набагато менше, ніж претендентів, які потребують працевлаштування. Традиційно пошук роботи починається з написання та відправки резюме роботодавцю. Проте в умовах сьогодення, постійного зростання темпів розвитку технологій, змінюються і вимоги до шукачів роботи, тому велику популярність набирають онлайн-співбесіди з роботодавцем та відеорезюме. Що ж таке відеорезюме? Це короткий відеоролик у цифровому форматі, зручний для відправки, який містить у собі стислу інформацію про кандидата: біографічні дані, відомості про освіту, кар’єру, особисті якості.

Які ж переваги має відеорезюме?

1.    Виділяє пошукача роботи серед інших кандидатів, які використовують звичайні паперові резюме;

2.    Економить час роботодавця, оскільки має тривалість кілька хвилин;

3.    Дозволяє відразу продемонструвати майбутньому роботодавцеві вміння спілкуватися, подавати інформацію;

4.    Сам процес створення відео резюме дозволяє отримати цікавий досвід, побачити себе «зі сторони», проаналізувати свої сильні і слабкі сторони, що буде важливим при підготовці до безпосередньої співбесіди з роботодавцем.

Якою  повинна бути структура відеорезюме?

1.    Відеорезюме повинно бути коротким. Розповідь починається з освіти, потім – про етапи кар’єри, назвіть посаду, яку ви хотіли б отримати.

2.    Говорити потрібно стисло, під час зйомки слід дивитися прямо в камеру, бажано не читати резюме з листка.

3.    Досвід роботи (якщо є, основне, стисло) – більш детальну інформацію керівник зможе отримати з вашого письмового резюме.

4.    Додаткова інформація. Опишіть свої ділові якості, скажіть про вдалі проекти під час навчання (курсові, дипломні, конкурсні роботи), назвіть місця проходження практики і стажування. Зупиніться на тих знаннях і навичках, які здобули протягом років навчання.

5.    Підсумок. Акцентуйте увагу роботодавця на тому, чим вас приваблює вакансія і які маєте підстави, щоб її зайняти. Повідомте (якщо є) про наявність рекомендацій.

           Щоб створити ефективне відеорезюме можна звернутись до Катеринопільської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості. Фахівці служби зайнятості нададуть пошукачу роботи методичний та технічний супровід, внесення його резюме до загального каталогу, що містить підкаталоги з назвами професій для зберігання відеорезюме відповідного змісту,  здійснюватимуть контроль за поширенням серед роботодавців відеорезюме для оперативного опрацювання вакансій, демонструватимуть роботодавцям у випадку оперативного опрацювання їх потреб у підборі кандидатів на вакантні посади тощо.

Директор Катеринопільської районної філії

Т. Кондратенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь