A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єрківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Служба зайнятості – людям з особливими потребами

Дата: 26.11.2019 16:06
Кількість переглядів: 393

Фото без опису

Одним із пріоритетних завдань державної служби зайнятості завжди залишається допомога незахищеним верствам населення, в тому числі людям з особливими потребами.

Люди з обмеженими фізичними можливостями потребують справедливого соціального захисту і створення таких умов життя, щоб успішно інтегруватися у суспільстві. Проблема забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю – це одна з головних  проблем сьогодення. Держава гарантує цим людям рівні з усіма іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства.

Службою зайнятості приділяється особлива увага та впроваджуються різноманітні підходи до вирішення проблем зайнятості даної категорії безробітних. Відповідно до законів України «Про зайнятість населення» та «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» Державна служба зайнятості сприяє трудовій реабілітації та працевлаштуванню громадян з особливими потребами з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) на вільні та новостворені або пристосовані для них робочі місця, заявлені підприємствами. З цією метою постійно ведеться облік осіб з інвалідністю, які звернулися за сприянням у працевлаштуванні, та облік робочих місць, на які, за інформацією підприємства, можуть бути працевлаштовані громадяни цієї категорії.

Спеціалісти Катеринопільської районної філії Черкаського обласного  центру зайнятості допомагають  у пошуку роботи людям з інвалідністю, готують їх до працевлаштування, надають інформацію про вакансії,  у разі потреби – організовують навчання, запрошують на семінари з різної тематики, проводять індивідуальну консультаційно-роз’яснювальну роботу тощо. Значну увагу безробітні даної категорії отримують під час індивідуальної роботи з кар’єрним радником для вивчення можливих шляхів їх трудової реабілітації та працевлаштування. Для клієнтів служби зайнятості  надано можливість доступу до всеукраїнської бази вакансій та можливості розміщувати резюме та відео резюме безробітних на Інтернет-медіа-порталі Державної служби зайнятості «Труд» (www.trud.gov.ua).

Активні заходи спрямовані на те, щоб клієнт відчув, що тут його розуміють і обов’язково допоможуть у підборі роботи.

 

Так, протягом 10 місяців поточного року за сприянням у працевлаштування до районної філії звернулося 55 осіб з обмеженими фізичними можливостями. Працевлаштовано з них 24 особи, в т.ч. троє - знайшли роботу після проходження професійного навчання.

Керуючись індивідуальним підходом до кожного клієнта, який звернувся до  служби зайнятості, всі без винятку спеціалісти працюють на кінцевий результат – задоволення потреб клієнта та його працевлаштування.

 

Директор  Катеринопільської районної філії

Т.Кондратенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь