A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єрківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Статус особи з інвалідністю - не вирок

Дата: 18.12.2019 15:43
Кількість переглядів: 415

Фото без описуФото без описуФото без опису

4 грудня в рамках відзначення Міжнародного дня осіб з інвалідністю фахівцями Катеринопільської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості за участю представників  Катеринопільської центральної районної лікарні та Управління соціального захисту населення Катеринопільської райдержадміністрації проведено інформаційно-консультаційний захід для 16 осіб з інвалідністю, що перебувають на обліку.

Метою проведення заходу було розширення уявлення учасників про стан професійної реалізації осіб з інвалідністю на сучасному ринку праці, ознайомлення з існуючою системою соціального захисту, соціальної реабілітації та адаптації до сучасних умов, а також підвищення мотивації учасників до активної участі у вирішенні питання працевлаштування.

Аріадна Войтенко, голова лікарсько-консультативної комісії Катеринопільської центральної районної комісії, зазначила: «Інвалідність - не вирок і не позбавляє особу права на працю. Навпаки вимагає від людини переоцінки своїх можливостей та активізації на ринку праці».

Провідний фахівець з профорієнтації районної філії Олександр Палубінський зазначив: «Питання працевлаштування осіб з інвалідністю в сучасних умовах  є актуальним та непростим. Проте, не дивлячись на складнощі, є приклади, які надихають і спонукають рухатись далі. Адже за допомогою служби зайнятості щороку 40-50 відсотків осіб з інвалідністю, які втратили роботу,  повертаються до трудової діяльності». Наведені фахівцем приклади успіху працевлаштування колишніх безробітних стали мотивуючим чинником для перегляду клієнтами філії підходів  до пошуку роботи та розширенню уявлення напрямків самореалізації.

Головний спеціаліст обслуговування статусних категорій управління соціального захисту населення Катеринопільської РДА Альона Шпілька ознайомила присутніх з діяльністю та послугами організації,  а також можливістю проходження професійного навчання у мережі центрів реабілітації осіб з інвалідністю.

           

                                                                                   Катеринопільська РФ Черкаського ОЦЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь