A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єрківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Профнавчання безробітних громадян – орієнтуємося на потреби ринку праці

Дата: 31.03.2020 12:52
Кількість переглядів: 574

Професійне навчання для безробітних - це одне із пріоритетних напрямків діяльності державної служби зайнятості.

Щорічно зростає кількість громадян, які скористалися можливістю отримати професію або пройти перепідготовку, підвищення кваліфікації за направленням служби зайнятості.

Професійне навчання безробітних організовується на замовлення роботодавця або для самозайнятості, провадження підприємницької діяльності, поточної та перспективної потреби ринку праці з урахуванням побажань безробітних і здійснюється не лише у професійно-технічних та вищих навчальних закладах області, а і  у Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості України.

Професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації в учбових закладах за направленням служби зайнятості проводиться безкоштовно, з оплатою проїзду та проживання за умови потреби.

Після проходження професійного навчання в учбових закладах безробітні одержують документ державного зразка (свідоцтво, посвідчення, в т.ч. про присвоєння розряду).

Також все більшої актуальності і поширення набуває підвищення кваліфікації безробітних безпосередньо на робочому місці у роботодавця. Роботодавець без додаткових витрат отримує кваліфіковані кадри, а безробітні - нову професію і гарантовану заробітну плату.

З початку 2020 року за сприяння Катеринопільської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості 88 безробітних пройшли професійне навчання та підвищення кваліфікації виключно на замовлення роботодавців.

Також служба зайнятості пропонує громадянам  отримати конкурентоспроможну професію за допомогою ваучера.

На підставі ваучера здійснюється перепідготовка, спеціалізація, підвищення кваліфікації за зазначеними професіями за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

 Право на одноразове одержання ваучера мають:

  • Особи старші 45 років, які мають страховий стаж не менше 15 років;
  • Особи, звільнені з військової служби (крім строковиків);
  • Особи, звільнені з військової служби після участі в АТО з числа інвалідів;
  • Внутрішньо переміщені особи працездатного віку в разі відсутності підходящої для них роботи.

 

Більш детальну інформацію про напрямки та форми навчання ви можете отримати в Катеринопільській районній філії Черкаського ОЦЗ за адресою смт Катеринопіль, вул.Соборна, 55а, тел..3-00-64


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь