Єрківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Рішення виконавчого комітету Єрківської селищної ради "Про посилення заходів щодо запобігання та поширення серед жителів Єрківської ОТГ коронавірусу COVID - 19 "

Дата: 07.04.2020 08:27
Кількість переглядів: 729

 

 

 

Фото без опису

ЄРКІВСЬКА СЕЛИЩНА    РАДА 

КАТЕРИНОПІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРКАСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 З Р І Ш Е Н Н Я

03.04.2020

            смт. Єрки                        

                     23

Про посилення заходів щодо запобігання

та поширення серед жителів Єрківської ОТГ

коронавірусу COVID - 19

 

    Відповідно до п.20 ч.4 ст. 42 та п. 1 ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування  в Україні» Постанови Кабінету Міністрів України  № 211 від 11.03. 2020 року, Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» наказу Міністерства охорони здоров’я України від 06.11.2015 року. № 732 «Про затвердження нормативно-правових актів з питань організації  та проведення санітарно-епідеміологічних заходів спрямованих на запобігання виникненню і поширенню  грипу та гострих респіраторних  інфекцій», виконавчий комітет Єрківської селищної  ради

 

в и р і ш и в  :

 

1.Продовжити карантин на території Єрківської ОТГ до 24.04.2020 року.

 

2.Заборонити жителям Єрківської ОТГ

- перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу;

- перебування в громадських місцях без засобів індивідуального захисту (масок);

- переміщення групою осіб кількістю не більше, як дві особи, крім випадків службової необхідності, діти які не досягли 14 років у супроводженні батьків, або осіб які призначені піклувальниками;

- заборонено відвідувати заклади освіти її здобувачами;

- відвідування спортивних дитячих майданчиків;

- проведення всіх масових (культурних, релігійних та ін..) заходів, крім заходів для забезпечення роботи органів місцевого самоврядування.

 

3.Головному лікарю КНП «Єрківстька амбулаторія ЗПСМ»  Нескоромній І.Ю, - разом з сімейними лікарями здійснювати моніторинг санітарно-епідеміологічної ситуації на території громади з щоденним контролем за особами які повернулися із закордону і мають перебувати на самоізоляції у визначеному місці; - проводити роз’яснювальну роботу з особами які повернулися із закордону; - оперативно реагувати на звернення громадян щодо погіршення стану здоров’я з відповідною симптоматикою інфекційного захворювання; - вживати щоденно заходи щодо унебезпечення інфікування медичних працівників, запровадження жорстких правил індивідуального захисту працівників та пацієнтів; - проводити щоденно заходи з дезінфекції в приміщенні амбулаторії, на вхідній групі та прилеглій території.

4. Директору Територіального Центру соціальних послуг Білоус О.А. забезпечити роботу «гарячої лінії» для надання допомоги найуразливішим категоріям населення по доставці ліків та продуктів харчування; - залучити волонтерів до роботи по допомозі населенню з видачею відповідних посвідок та знаків розпізнавання таких осіб.

6. Начальнику Служби у справах дітей Філоненко В.В. здійснювати постійний дистанційний моніторинг за дітьми групи ризику сімей, які опинились у складних життєвих обставинах.

7. Начальнику Єрківського селищного комунального спеціалізованого підприємства Приходько А.С. здійснити закупівлю дезінфекційних засобів та забезпечити санітарну обробку спецрозчином обєктів (дитячі та спортивні майданчики, зупинок громадського транспорту) прибудинкових територій та вхідної групи багатоповерхового житлового фонду та місць масового скупчення людей. Персонал, який виконує роботи із застосуванням робочих розчинів деззасобів, має бути забезпечений індивідуальними засобами захисту – халат, косинка/шапочка, одноразові гумові рукавички, респіратор, взуття, що підлягає дезінфекції.

 

8. Підприємствам, установам, організаціям, фізичним особам підприємцям забезпечити санітарну обробку спецрозчином об’єктів здійснення господарської діяльності та прилеглої території.

 

9.Контроль за виконанням даного рішення покласти на селищного голову Л.О.Польового.

 

 

Селищний голова                                                                       Л.О.Польовий

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь