A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єрківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

На Черкащині проведуть повний аудит та проаналізують тарифну політику

Дата: 21.01.2021 09:57
Кількість переглядів: 390

Відповідне завдання поставив Президент України заступнику керівника Офісу Президента України Кирилу Тимошенку, відповідальному за регіональну політику. 

Зокрема, повний аудит наявних тарифів у всіх областях України, зіставити ціноутворення за різні проміжки часу. А також отримати вичерпні роз’яснення від відповідних керівників на місцях щодо завищених тарифів та щодо тарифної політики в цілому. 

Передусім це стосується саме тарифів на опалення, побутовий газ та користування пасажирським транспортом.

– Відповідну роботу проводимо і на Черкащині. Черкаська обласна державна адміністрація безпосередньо не впливає на ціноутворення. Але у свою чергу ми рекомендуємо сільським, селищним, міським головам територіальних громад взяти на особистий контроль встановлення економічно-обгрунтованих тарифів на комунальні послуги для підприємств ЖКГ. Адже це безпосередня відповідальність органів місцевого самоврядування. Усі ми зацікавлені у справедливих тарифах для населення, – зауважив в.о. голови Черкаської ОДА Віктор Гусак.  

Нагадаємо, держава встановила верхню межу для ціни від будь-якого постачальника, а саме: 6,99 гривень за кубометр. Встановлення верхньої граничної ціни на газ знизить його вартість для населення в середньому на 30%  і не порушить баланс ринку.

Така ціна діятиме для споживання газу з 1 лютого. Верхня межа для ціни газу для всіх постачальників встановлюється до кінця опалювального сезону.

Вчора, 20 січня, Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, переглянула тарифи на розподіл природного газу. 

Відтак тариф на розподіл газу ПрАТ “Уманьгаз” зменшився із 2,08 та складатиме 1,78 грн за кубометр без ПДВ. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь