A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єрківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Держгеокадастр Черкаської області інформує

Дата: 04.02.2021 11:13
Кількість переглядів: 423

Держгеокадастр Черкаської області закликає власників земельних ділянок та орендарів перевірити відомості про свої земельні ділянки

 

Звертаємо увагу громадян, органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій на необхідність невідкладного внесення відомостей про земельні ділянки до Державного земельного кадастру (ДЗК). Адже реєстрація земельних ділянок у ДЗК гарантує належний захист державою суб’єктів права власності й господарювання, створення сприятливих умов для ведення бізнесу.

Насамперед це стосується земельних ділянок, право власності (користування) на які виникло до 01.01.2013 року й посвідчене державними актами (договорами оренди), не мають кадастрового номера, а отже відомості не внесені до ДЗК і не відображаються на Публічній кадастровій карті.

Якщо ж відомості про земельну ділянку не внесені до ДЗК, то таку ділянку неможливо продати, подарувати, успадкувати, віддати в заставу, здійснити поділ або об’єднати, здати в оренду тощо.

Тож, у разі наявності актів на землю власникам потрібно звернутися до розробників документації із землеустрою, тобто юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців, що володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та відповідають за якість робіт із землеустрою. Розробник документації від імені замовника вносить відомості до ДЗК.

         До сфери управління Держгеокадастру належать підприємство ДП «Черкаський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» Катеринопільський районний відділ, знаходяться за адресою: смт.Катеринопіль,вул.Ходюка,22а, кабінет №10.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь