A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єрківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ЗАЙНЯТОСТІ – ВИМОГА СЬОГОДЕННЯ

Дата: 25.03.2021 12:31
Кількість переглядів: 437

Питання виплати офіційної заробітної плати та сплати податків  залишається актуальним для забезпечення життєдіяльності будь-якої територіальної громади. Адже  ці кошти поповнюють місцевий бюджет та в подальшому направляються на соціально-економічний розвиток громади: ремонти освітніх, медичних закладів, доріг та тротуарів, будівництво спортивних та дитячих майданчиків, тощо.

            Саме ці питання розглядалися 16 березня на робочій зустрічі в Єрківській селищній раді за участю  селищного голови Л.Польового, директора Катеринопільської  районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Т.Кондратенко, начальника Катеринопільської ДПІ В.Стоколос та підприємців, які здійснюють діяльність на території громади.

 

Леонід Польовий зауважив: «Звичайно, всі розуміють, як складно сьогодні підприємцям. Але коли одні працюють за правилами і роблять все можливе, щоб сплатити належні податки до бюджету, офіційно оформлюють найманих працівників,  а інші не виходять з тіні або займаються незаконною діяльністю – це не правильно, це призводить до збільшення тіньової зайнятості, зменшення бюджетних надходжень, зубожіння громади. І реакція відповідних органів, у тому числі й влади, має бути розумною та наполегливою».

За ініціативи Державної податкової інспекції з метою збільшення надходжень до місцевого бюджету в Єрківській територіальній громаді буде відновлено роботу постійно діючої робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення в новому складі. Вікторія Стоколос зазначила:   «Сподіваємося, що упереджувальні заходи, які проводитимуться робочою групою з легалізації  найманої праці серед суб’єктів господарювання принесуть користь громаді».

                                                                     

            Тетяна Кондратенко проінформувала учасників зустрічі про стан ринку праці, про послуги служби зайнятості роботодавцям, в тому числі і про можливості отримання компенсації витрат у розмірі єдиного внеску за створені нові робочі місця для безробітних.

      

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг Катеринопільської РФ Черкаського ОЦЗ  В. Волошенюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь