A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єрківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Безпека новорічних свят

Дата: 23.12.2021 11:05
Кількість переглядів: 754

 

Одним із головних атрибутів Новорічних та Різдвяних свят є прикрашена ялинка. Водночас, недотримання елементарних вимог безпеки при її встановленні є причиною виникнення надзвичайних подій, зокрема пожеж під час святкування Нового року. Саме тому громадяни повинні дотримуватися правил під час встановлення ялинки.

Готуючись до новорічних свят, пам’ятайте про такі правила встановлення новорічної ялинки:

  • Ялинка має розміщуватися мінімум за один метрвід стін і стелі та подалі від обігрівальних приладів, тому купуйте ялинку оптимального розміру для вашої оселі.
  • Обов’язково поставте дерево на стійку основу(спеціальну підставку, у діжку з піском) і з таким розрахунком, щоб не ускладнювався вихід із приміщення.
  • Зважте на те, що ялинки дуже добре горять. При цьому, штучні зелені красуні ще й виділяють отруйні речовини, швидко плавляться й “розтікаються”.
  • Обираючи штучну ялинку, варто віддати перевагу тим, які мають протипожежне просочення(ця інформація вказується на упаковці).
  • Щоб ялинка не впала, вона повинна бути правильно зібрана і надійно встановлена, а іграшки рівномірно на ній розподілені.
  • Будьте обережні зі свічками та бенгальськими вогнями, не користуйтеся ними біля ялинки, особливо якщо поруч є “сніг” з вати чи паперові іграшки.

У кімнаті, де стоїть ялинка, маленькі діти і домашні тварини повинні перебувати тільки під наглядом дорослих. Для дитячої безпеки ялинку краще прикрасити легкими прикрасами, що не б’ються (бантами, шишками, кульками з пластику).

Слід дотримуватися й правил електробезпеки. Не використовуйте несправні й не сертифіковані електричні гірлянди. При виявленні несправностей (нагрівання дротів, миготіння лампочок, іскріння), негайно вимкніть гірлянду.

ПРИ ПОЖЕЖІ, НАДЗВИЧАЙНІЙ СИТУАЦІЇ НЕОБХІДНО:

– зателефонувати в пожежну охорону за телефоном «101»;

– повідомити працівників закладу про пожежу;

– вимкнути електроживлення;

– не допускаючи паніки організувати евакуацію дітей та працівників закладу з приміщення;

– почати гасіння пожежі первинними засобами пожежегасіння (вогнегасники, вода, пісок та ін.).

Отже, основні вимоги пожежної безпеки при влаштуванні Новорічної ялинки нескладні й не вимагають особливих матеріальних витрат. Але суворе їх дотримання дозволить не затьмарити веселе Новорічне свято, уникнути всіляких неприємностей, пов’язаних із пожежею.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь