Єрківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Повідомлення про намір здійснити зміну тарифу на послуги з централізованого водовідведення та вивезення твердих побутових відходівЄрківського селищного комунального спеціалізованого підприємства на 2023 рік

Дата: 15.11.2022 12:15
Кількість переглядів: 152

На виконання наказу Міністерства Регіонального розвитку,будівництва та житлово-комунального господарства від 05.06.2018 року №130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про наміри зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 року №869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», у зв’язку із зміною вартості складових на послуги з централізованого водовідведення та вивезення твердих побутових відходів, з метою приведення тарифів у відповідність до економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво, Єрківськеселищне комунальнеспеціалізоване підприємство  інформує про намір здійснити зміну розміру тарифів на послуги з централізованого водовідведення та вивезення твердих побутових відходів.

Підставами для зміни тарифів на послуги з централізованого  водовідведення є зміна тарифу комунальним підприємством «Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство» Катеринопільської селищної радина 2023 рік, який є складовою тарифу з централізованого водовідведення Єрківського селищного комунального спеціалізованого підприємства.Діючий тариф на послуги з централізованого водовідведення КП «Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство»становить 33,60 грн з ПДВ на 2023 рік розрахунковий тариф становить 45,62 грн з ПДВ, що становить 35,77% росту.

Зростання основних складових тарифів, зокрема, мінімальної заробітної плати, вартості електричної енергії, паливно-енергетичних та інших матеріальних ресурсів призвело до невідповідності діючих тарифів фактичним витратам.

У структурі діючого тарифу враховано вартість 1 квт/год електроенергії в розмірі 3,89 грн. без ПДВ. На даний час цей показник становить 4,99 грн. без ПДВ.

Прогнозовані  розрахунки тарифів на послуги централізованого водовідведення  з урахуванням тарифу КП «Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство» складають:

Тариф на централізоване водовідведення згідно діючих нормстановитиме:

  • Населення – 71,16 грн з ПДВ за 1 куб м ;
  • бюджетні установи –  71,16 грн . з ПДВ за 1 куб м;
  • інші організації  -       71,16 грн з ПДВ за 1 куб м.

 

Основними причинами перегляду тарифів на вивезення твердих побутових відходів є  зростання економічнихчинників, щовпливають на складовівитрат тарифу, зокрема:

 

  • 1) прожиткового мінімуму з 2481 грн. до 2684 грн. – на 108,18 %, і як наслідоквитрат на оплату праці;
  • 2) вартостіпаливно-мастильнихматеріалів( пального) з 30,50 грн. до 51 грн. – на 167,2 %;
  • 3) витрат на ремонт;
  • 4) збільшення ставки екологічного податку.

Таким чином, діючітарифи не відшкодовуютьвитрати на їхнадання у повномуобсязі, щопризведе до допущеннязбитковостіпідприємства.Відповідно до Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні” та “Про житлово-комунальні послуги” повноваження щодо регулювання тарифів на житлово-комунальні послуги, у т.ч. вивезення побутових відходів, що надаються підприємствами незалежно від форми власності, належать органам місцевого самоврядування. Рівеньтарифів повинен відповідатиекономічнообґрунтованимвитратам на їхвиробництво.Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 26 липня 2006 року №1010 “Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з поводженням з побутовими відходами” із змінами були сформовані нові тарифи з врахуванням планових об’ємів вивезення побутових відходів, цін на паливно-мастильні матеріали, змін в законодавстві та оподаткуванні, розміру заробітної плати.

Тариф на вивезення твердих побутових відходів згідно діючих нормстановитиме:

  • Населення приватний сектор – 58,02 грн з однієї особи;
  • Населення багатоповерхові будинки -  40,29 грн з однієї особи;
  • бюджетні установи –  556,07 грн . з ПДВ за 1 куб м;
  • інші організації  -       580,25 грн з ПДВ за 1 куб м.

 

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 7 днів з дня публікації цього повідомлення особисто або поштою, за адресою; 20505,Україна, Черкаська область, смт. Єрки, вулВ.Чорновола,1.

НачальникЄрківського селищного

комунального спеціалізованого підприємства               Анатолій ПРИХОДЬКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь