A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єрківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

ID-картка – сучасний документ

Дата: 16.01.2023 14:20
Кількість переглядів: 102

ID-картка – сучасний документ

ID-карткасучасний документ. Основною його ознакою  є захищеність від підроблення. ID-картка містить електронний безконтактний чіп, який неможливо змінити або скопіювати.

ID-картки, на відміну від попередніх «книжечок», видаються на основі електронної бази даних – Єдиного державного демографічного реєстру, отже кожній особі лише один раз доведеться пройти процедуру ідентифікації, надалі інформація про неї буде міститися в реєстрі.

Користуватися паспортом-книжкою з кожним місяцем стає небезпечніше - шахраї підробляють ці документи та використовують в оборудках не лише у банківській сфері, але також у сфері нерухомості тощо.

На користь паспорта громадянина України у вигляді картки варто заначити, що дослідницька група Henley & Partners оновила свій рейтинг країн за так званим Індексом паспортів Henley. Список оновлюється щоквартально, і у «найсвіжішій»‎ версії Україна займає 36-те місце.

Індекс включає 199 різних паспортів та 227 різних напрямків подорожей, тож 36-те місце та 144 балице непоганий результат (минулого року воно було 35-те з такою ж кількістю балів). Серед усіх країн, які раніше входили до срср, нас в цьому рейтингу обійшли лише країни Балтії (10-те місце – Литва, 11-те у Латвії, 12-те посіла Естонія).

Кількість балів у рейтингу означає кількість країн, для яких власнику цього паспорта або не потрібна віза, або її нададуть по прибуттю, як і дозвіл на перебування або електронний дозвіл на в’їзд (ETA) при в’їзді до пункту призначення. Такі типи віз не потребують схвалення уряду. росія у рейтингу знаходиться на 49-му місці (118 балів), а Білорусь – на 68-му (78 балів).

Звісно, рейтинг має на увазі паспорти, які відповідають певним вимогам: документ є дійсним та «звичайним»‎ (не дипломатичним або тимчасовим), належить повнолітньому громадянину країни, який відповідає вимогам до в’їзду, має необхідні щеплення та планує короткострокове перебування, а не транзит.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь