A A A K K K
для людей із порушенням зору
Єрківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Чи потрібно декларувати житло, яке знищили російські окупанти?

Дата: 03.05.2023 08:42
Кількість переглядів: 48

 

Головне управління ДПС у Черкаській області продовжує надавати роз’яснення положень чинного антикорупційного законодавства та допомагати із  заповненням декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, обов’язок щодо подання якої встановлено Законом України «Про запобігання корупції».

У зв’язку з військовою агресією проти нашої держави багато українців, в тому числі державних службовців, втратили свої домівки та змушені були виїхати разом із родинами в пошуках безпечного місця. Щоб допомогти таким суб’єктам декларування швидко та просто заповнити декларацію в частині зазначення місця проживання, та розібратися з особливістю декларування знищеного житла Національне агентство з питань запобігання корупції (далі – НАЗК) підготувало відповіді на поширені питання декларантів, які переїхали через загрозу.

 

Якщо ваш будинок знищили, то відомості про такий об’єкт підлягають відображенню в розділі 3 «Об’єкти нерухомості» декларації до моменту виключення відомостей про нього із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Аналогічний підхід застосовується до транспортних засобів: до зняття з обліку знищеного транспортного засобу відомості про нього відображаються у розділі 6 «Цінне рухоме майно – транспортні засоби» декларації

У разі знищення об’єкта незавершеного будівництва або цінного рухомого майна (крім транспортних засобів) відомості про таке майно не підлягають декларуванню.

Водночас, слід враховувати, що в щорічній декларації (з будь-якою позначкою), декларації кандидата на посаду за 2021 рік зазначаються відомості про право власності на об’єкти декларування станом на 31 грудня 2021 року (тобто до початку повномасштабного вторгнення та знищення окупантами майна українців).

 

 

 

 

 

18002, м. Черкаси, вул. Хрещатик,235                                           e-mail: ck.zmi@tax.gov.ua

тел.(0472) 33-91-34                                                                           https://ck.tax.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь