Єрківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

КОЛИШНІМ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ – БЕЗКОШТОВНЕ НАВЧАННЯ

Дата: 22.07.2024 14:29
Кількість переглядів: 27

Фото без опису

Від початку війни багато українців набули статусу учасників бойових дій. Держава ініціювала ряд спеціальних програм та сервісів, спрямованих на допомогу захисникам та членам їх родин. Один з них – експериментальний проєкт з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Колишні військовослужбовці зможуть здобути новий фах, пройти перепідготовку або підвищити рівень кваліфікації, у тому числі на курсах цільового призначення. Строк навчання до 6 місяців, яке може здійснюватися за очною (денною, вечірньою), дистанційною, дуальною формами за 95 робітничими професіями та 365 освітніми програмами.

Громадяни з числа учасників бойових дій або з інвалідністю внаслідок війни для проходження навчання мають:

1.обрати професію, програму з переліку ліцензованих професій (докладніше –тут https://www.dcz.gov.ua/profnavch/ubdptu/choice).

2.обрати заклад професійної освіти Державної служби зайнятості (у 8 містах України - м. Дніпро, Полтава, Львів, Одеса, Івано-Франківськ, Рівне, Суми, Харків);

3.подати заяву до  центру зайнятості - заяву особисто в паперовій або електронній формі, а також пред’явити:

  • паспорт громадянина України;
  • посвідчення учасника бойових дій або посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • документ про освіту, або дублікат такого документу;
  • ідентифікаційний код;
  • копію довідки до акту огляду медико-соціальної експертної комісії та індивідуальної програми реабілітації (для людей з інвалідністю внаслідок війни).

Подати онлайн-заяву на проходження навчання можна тут https://edveteran.dcz.gov.ua/.

Важливо! Служба зайнятості компенсує витрати на проїзд до місця навчання та у зворотному напрямку та забезпечує місцем проживання на період навчання. Крім того, витрати на проїзд та проживання компенсуватимуться й особам, які супроводжуватимуть людей з інвалідністю внаслідок війни І групи.

Маєте запитання щодо отримання послуг служби зайнятості на Катеринопільщині – зателефонуйте нам  063-358-25-89  або відвідайте Катеринопільський відділ Звенигородської філії Черкаського ОЦЗ за адресою: смт Катеринопіль, вул. Соборна, 55а.

А також скористайтеся телеграм-каналом «Робота зараз: Державна служба зайнятості» https://t.me/worknowdcz  або сайтом Державної служби зайнятості dcz.gov.ua розділ «Шукаю роботу» за посиланням https://www.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy

 

#профнавчання #Катеринопіль #учасникибойовихдій


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь